Showing all 11 results, including child brands

Eulenschnitt bestaat al meer dan 10 jaar. Destijds besloten oprichters en kersverse ouders Lena en Felix om samen creatieve objecten te maken. Overdag speelden ze met de kleine Ella en s’avonds werkten ze aan verschillende stickers en jutezakken. Omdat uilen nachtdieren zijn en beiden van dit type dier hielden, moest het wel een deel van de merknaam worden. Het andere deel van de naam is uiteindelijk bedacht door de snijplotter. Zo werd het Eulenschnitt.

De producten worden veelal ontworpen door de hele familie. Iedereen is betrokken en wordt naar zijn/haar mening gevraagd! Eulenschnitt is niet alleen een team, maar een echte familie en iedereen heeft wel eens bijgedragen aan een product, of het nu een gezegde, kleur of design is. Het team van Eulenschnitt vindt het vooral belangrijk dat de producten gezinsvriendelijk, praktisch en duurzaam zijn. Duurzaamheid staat op nummer één. Ze maken alternatieve producten te maken voor het alledaagse, zoals zeepdispensers van glas of sponsdoekjes van houtcellulose, die volledig composteerbaar zijn.

Eulenschnitt vindt een eerlijk productieproces erg belangrijk. Hierdoor komt het merendeel van de producten uit Duitsland en Europa. De deurmatten, die wasbaar zijn, komen bijvoorbeeld uit België, het steengoed uit Portugal, enzovoort. Ze ondersteunen graag kleinere leveranciers, zoals een houtleverancier uit Polen.